Recept Lasagne
<i>Eén van onze favoriete recepten is lasagne. Lasagne is een echte traditionele Italiaanse ovenschotel. Hier vind je ons favoriete recept!</i>
Ingrediënten:
500 gram rundergehakt
1 ui
3 blikjes tomatenpuree
1 blik tomaat in stukjes
1 pak voorgekookte lasagnebladen
2 bollen mozzarella
3 teentjes knoflook
1 laurierblad
50 gram boter
50 gram bloem
500 ml koude melk
Olijfolie
Sambal
Suiker
Peper en zout
Basilicum
Oregano
Majoraan
Peterselie
Paprikapoeder
Bereidingswijze:
Begin met het maken van de Bolognese saus
1. Snipper de ui en snijd de knoflook in fijne stukjes
2. Fruit de ui ongeveer 1 minuut in de pan, voeg daarna de knoflook toe.
3. Verhit in een andere pan de tomatenpuree op hoog vuur. LET OP! Blijf roeren, zodat de tomatenpuree niet aanbrandt.
4. Wanneer de tomatenpuree niet meer zuur ruikt kan je de ui en knoflook daar aan toe voegen.
5. In de pan waar de knoflook en ui in hebben gezeten voegen we nu een beetje olijfolie toe en voeg je het gehakt met de kruiden, peper en zout daar aan toe.
6. Bak het gehakt rul en voeg deze daarna toe aan de tomatenpuree.
7. Voeg de tomaatblokjes erbij en voeg, naar eigen smaak, wat sambal en laurier toe.
8. Laat dit ongeveer 45 minuten sudderen op laag vuur. Roer af en toe even door de pan.
Dan gaan we ondertussen verder met de bechamelsaus.
9. Smelt de 50 gram boter in een steelpan. LET OP! Dit mag niet te bruin worden.
10. Voeg de bloem toe en roer dit goed door elkaar.
11. Voeg langzaam de melk toe terwijl alles goed door elkaar geroerd wordt met een garde.
12. Doe dit totdat je een mooie gladde saus hebt.
13. Breng het gladde sausje op smaak met wat peper en zout.
14. Pak een ovenschaal en vet deze in met wat olijfolie
15. Snijd de mozzarella bollen in plakken
16. Leg 1 laag met lasagnebladen op de bodem.
17. Beleg deze laag met één derde van de bechamelsaus.
18. Voeg daarna 1 laag met de Bolognese saus toe.
20. Voeg 1 laag van gesneden plakken mozzarella toe.
22. Deze stappen herhaal je, totdat alles op is.
23. Je eindigt met een laag ZONDER mozzarella bovenop.
24. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en plaats deze in de voorverwarmde oven (180 graden).
25. Bak de lasagne voor een half uur.
26. Na dit half uur verwijder je de folie en bak je de lasagne voor ongeveer 15 á 20 minuten e voila! Buon Appetit! De lasagne is klaar.
TIP
Je kunt de lasagne met bechamelsaus serveren met wat plakjes gesneden tomaat, mozzarella en een beetje pesto.
500 gram rundergehakt
1 ui
3 blikjes tomatenpuree
1 blik tomaat in stukjes
1 pak voorgekookte lasagnebladen
2 bollen mozzarella
3 teentjes knoflook
1 laurierblad
50 gram boter
50 gram bloem
500 ml koude melk
Olijfolie
Sambal
Suiker
Peper en zout
Basilicum
Oregano
Majoraan
Peterselie
Paprikapoeder
Bereidingswijze:
Begin met het maken van de Bolognese saus
1. Snipper de ui en snijd de knoflook in fijne stukjes
2. Fruit de ui ongeveer 1 minuut in de pan, voeg daarna de knoflook toe.
3. Verhit in een andere pan de tomatenpuree op hoog vuur. LET OP! Blijf roeren, zodat de tomatenpuree niet aanbrandt.
4. Wanneer de tomatenpuree niet meer zuur ruikt kan je de ui en knoflook daar aan toe voegen.
5. In de pan waar de knoflook en ui in hebben gezeten voegen we nu een beetje olijfolie toe en voeg je het gehakt met de kruiden, peper en zout daar aan toe.
6. Bak het gehakt rul en voeg deze daarna toe aan de tomatenpuree.
7. Voeg de tomaatblokjes erbij en voeg, naar eigen smaak, wat sambal en laurier toe.
8. Laat dit ongeveer 45 minuten sudderen op laag vuur. Roer af en toe even door de pan.
Dan gaan we ondertussen verder met de bechamelsaus.
9. Smelt de 50 gram boter in een steelpan. LET OP! Dit mag niet te bruin worden.
10. Voeg de bloem toe en roer dit goed door elkaar.
11. Voeg langzaam de melk toe terwijl alles goed door elkaar geroerd wordt met een garde.
12. Doe dit totdat je een mooie gladde saus hebt.
13. Breng het gladde sausje op smaak met wat peper en zout.
14. Pak een ovenschaal en vet deze in met wat olijfolie
15. Snijd de mozzarella bollen in plakken
16. Leg 1 laag met lasagnebladen op de bodem.
17. Beleg deze laag met één derde van de bechamelsaus.
18. Voeg daarna 1 laag met de Bolognese saus toe.
20. Voeg 1 laag van gesneden plakken mozzarella toe.
22. Deze stappen herhaal je, totdat alles op is.
23. Je eindigt met een laag ZONDER mozzarella bovenop.
24. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en plaats deze in de voorverwarmde oven (180 graden).
25. Bak de lasagne voor een half uur.
26. Na dit half uur verwijder je de folie en bak je de lasagne voor ongeveer 15 á 20 minuten e voila! Buon Appetit! De lasagne is klaar.
TIP
Je kunt de lasagne met bechamelsaus serveren met wat plakjes gesneden tomaat, mozzarella en een beetje pesto.
Lees verder
Read more
Weiter Lesen
Leggi di più