kaart klein
Zoek op kaart
Image Map
Sluiten

Recept Pasta Bolognese (4 pers.)

<i>Dit gerecht kan niet ontbreken in de keuken! Pasta Bolognese is een simpel maar overheerlijk gerecht. In Italië word dit gerecht ragù alla bolognese genoemd. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is de Bolognese saus gemaakt met gehakt en veel verschillende groentes.</i>
Ingrediënten:
300 gram Spaghetti
400 gram rundergehakt
400 gram gepelde tomaten
70 gram tomatenpuree
50 gram Parmezaanse kaas
1 courgette
4 bospenen
1 stengel bleekselderij
1 ui
1 tot 2 teentjes knoflook
1 bosje basilicum
1 eetlepel balsamicoazijn
Olijfolie (om in te bakken)
Zout en peper

Bereidingswijze:
Breng een pan met water aan de kook en voeg hier een klein beetje zout aan toe.
Doe de spaghetti in de pan en maak deze klaar zoals aangegeven op het pak spaghetti.
Pel de ui en snipper deze in kleine stukjes.
Verwijder de draden van de bleekselderij, snij deze in kleine stukjes en bak deze ongeveer 1 a 2 minuten mee.
Verhit de pan voeg een klein scheutje olijfolie toe en fruit de ui ongeveer 2 minuten.
Snijd de bospeentjes in kleine stukjes en voeg deze samen met de bleekselderij toe aan de ui en bak deze ongeveer 2 minuten.
Pel en snijd de knoflook in kleine stukjes en bak deze kort mee.
Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en bak deze 4 minuten met de rest mee.
Snijd de courgettes in blokjes en voeg deze toe aan het baksel.
Voeg de gepelde tomaten en de balsamicoazijn toe. Warm de saus op middelhoog vuur circa 8 minuten door.
Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper.
Pluk de blaadjes balsamico en roer deze door de saus.
Voeg de Parmezaanse kaas toe
Serveer de pasta netjes op een bord en eetsmakelijk!
Lees verder
Read more
Weiter Lesen
Leggi di più