kaart klein
Zoek op kaart
Image Map
Sluiten

Recept Pizza Calzone

<i>Een pizza valt bij iedereen wel in de smaak. Het woord pizza is ontleend aan het Latijn pinsa, wat ‘plat brood’ betekent. De Napolitanen hebben de pizza beroemd gemaakt. Zo ook de dubbelgevouwen pizza Calzone. Maar hoe maak je ‘m zelf? Het is wat meer werk dan een gewone pizza, maar zeker de moeite waard! </i>
Ingrediënten
Pizza deeg
Tomaten in blik
Mozzarella
Ham
Salami
Geraspte kaas
Ui
Italiaanse kruiden
Peper & Zout
Optioneel verse basilicum

Bereidingswijze:
1. Pureer de tomaten in blik en voeg de zout, peper en Italiaanse kruiden toe. Als je gekozen heeft voor de verse basilicum, kan deze hier ook bijgevoegd worden.
2. Draai de pizza bodem. Zorg ervoor dat de randen dunner zijn dan normaal.
3. Smeer de pizzasaus op de bodem en zorg ervoor dat de saus ongeveer 1.5 centimeter bij de rand vandaag blijft.
4. Strooi de geraspte kaas op de pizza.
5. Voeg hier alle ingrediënten aan toe, zoals de ham, salami, ui en de mozzarella.
6. Strooi als laatste een beetje peper op de pizza, om alles op smaak te brengen.
7. Dep je vinger in de pizzasaus en maak de randen van de pizza een beetje vochtig.
8. Vouw de pizza dubbel (door de vochtige randen, zal de pizza goed aan elkaar blijven plakken).
9. Draai de randen goed over elkaar heen om ervoor te zorgen dat de pizza dicht blijft zitten.
10. Het is belangrijk dat de pizza goed dicht blijft zitten, anders zal deze open gaan tijdens het bakken in de oven en dat is natuurlijk niet de bedoeling! ;)
11. Bak de pizza ongeveer 15 minuten op 200 graden.
Lees verder
Read more
Weiter Lesen
Leggi di più